بیمه آتش سوزی عمومی

بیمه آتش سوزی عمومی

بیمه آتش سوزی

بیمه آتش سوزی

بیمه آتش سوزی، توافقی است که بین بیمه گر از یک سو و بیمه گذار از سوی دیگر حاصل می شود و در قالب بیمه نامه متجلی می گردد. بدین قرار که بیمه گر(شرکت بیمه) در مقابل دریافت وجهی که حق بیمه نامیده می شود، متعهد می گردد که زیان های مالی بیمه گذار در مقابل خطراتی که تحت پوشش قرار گرفته را جبران نماید. بیمه آتش سوزی خسارات وارده به اموال و دارایی های منقول و غیر منقول همانند ماشین آلات، تجهیزات، لوازم و اثاثیه منزل، ملزومات اداری، موجودی فروشگاهها و انبارها و ساختمان ها و تأسیسات واحدهای صنعتی، غیرصنعتی، تجاری و مسکونی را جبران می کند. برابر آمارهای منتشره بسیاری از واحدهای صنعتی، تولیدی تجاری و مسکونی و … دچار آتش سوزی می شوند که در نتیجه صاحبان آن ها با خسارات مالی هنگفتی مواجه می گردند، که چنانچه دارای بیمه نامه آتش سوزی با پوشش های کافی و مناسب باشند خسارات وارده به آن ها جبران می شود.  

در بیمه نامه آتش سوزی خطرات به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. خطرات اصلی
    خطرات اصلی شامل آتش سوزی، صاعقه، انفجار می باشد.
  1. خطرات تبعی
    بیمه گذار می تواند با پرداخت حق بیمه اضافی علاوه بر خطرات اصلی، مورد بیمه را تحت پوشش خطرات تبعی نیز قرار دهد، خطرات تبعی عبارتند از: طوفان، سیل،‌ زلزله و آتشفشان، ترکیدگی لوله آب، ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف،‌ سرقت اثاث و لوازم منزل و …. تحت پوشش قرار می گیرد.

 انواع بیمه های آتش سوزی

  • بیمه آتش سوزی  عمومی
  • بيمه با شرایط اظهار نامه اي (شناور) Floating Policy
  • بيمه با شرايط جايگزيني و بازسازي  Replacement
  • فرست لاس First Loss

1- بیمه آتش سوزی  عمومی

موارد تحت پوشش بیمه آتش سوزی عبارتست از واحد های مسکونی، مراکز صنعتی، غیر صنعتی و انبارها.

بخوانید:  خودسوزی یا خود اشتغالی در بیمه آتش سوزی

واحدهای مسکونی

بنا به درخواست بیمه‌ گذار واحد مسكونی، علاوه بر خطرهاي حریق، انفجار و صاعقه در برابر كليه خطرهای اضافی كه به آن اشاره شد با سرمايه دلخواه و به قیمت روز تحت پوشش قرار می گیرد و حق بیمه سالانه آن با توجه به ارزش ساختمان و اثاث منزل و خطرهاي بیمه شده محاسبه خواهد شد.

 مراكز صنعتی

مراکز صنعتی شامل تمامی كارخانجات صنایع غذایی، آشامیدنی، دخانیات، نساجی، پوشاك، چرم، چوب، كاغذ، مقوا، چاپ و صحافی، شیمیایی، محصولات كانی غیرفلزی، فلزات اساسی و صنایع متفرقه می شود.

ساختمان تأسیسات ماشین‌ آلات مواد اولیه موجود و محتویات هر یك از مراكز یاد شده را می توان در مقابل خطرهای آتش‌سوزی، انفجار، صاعقه و همچنین كلیه خطرهای اضافی ذكر شده به قیمت روز بیمه نمود.

مراکز غیر صنعتی

سرمایه ارزش اعیانی ساختمان و تاسیسات منصوبه، ارزش دکوراسیون و اثاثه اداری، و موجودی در این بیمه‌ نامه تحت پوشش قرار می گیرند. واحدهای تجاری، اداری، مجموعه‌ های رفاهی، آموزشی، خدماتی از جمله مراکزی هستند که در این طبقه قرار می گیرند. بنابراین طیف وسیعی از مشاغل و اصناف در این گروه قرار دارند. نرخ بیمه‌ نامه آتش‌ سوزی برای هر یک از مشاغل زیرگروه (غیر صنعتی) مستقیما با ماهیت ریسک و شدت و تواتر ریسک حریق در آن شغل و شرایط محیطی و ایمنی محل مورد بیمه مرتبط است و طبیعی است که واحدهایی که از شرایط ایمنی بهتری نسبت به سایرین برخوردارند حق بیمه کمتری برای تحت پوشش قرار دادن اموال خود پرداخت نمایند.

انبارها

انبار کالا به محلی اطلاق می گردد که یک یا چند نوع کالای بازرگانی، محصولات صنعتی، مواد اولیه و یا فرآورده های دامی و کشاورزی در آنجا نگهداری می شود.

بخوانید:  خودسوزی یا خود اشتغالی در بیمه آتش سوزی

انبارها بر اساس ماهیت نگهداری و مالیکت آن به انبارهای عمومی(بنگاه عمومی)، انبار اختصاصی، انبار گمرکی و … تقسیم می شوند.

2- بيمه با شرایط اظهار نامه ای (شناور) Floating Policy

 این پوشش معمولا برای موجودی انبارها با توجه به نوسان موجودی صادر و حق بیمه متناسب با میزان موجودی محاسبه می شود. بر اساس شرایط بیمه اظهار نامه ای، بیمه گذار موظف است پایان هر ماه لغایت پانزدهم ماه بعد حداكثر موجودی مورد بیمه را طبق اسناد و دفاتر خود كتبا به بیمه گر اظهار كند.

در صورت وقوع خسارت احتمالی، حداكثر تعهد بیمه گر براساس ارزش موجودی اولیه مندرج در بیمه نامه و یا آخرین اظهارنامه خواهد بود.

3- بیمه با شرایط جایگزینی و بازسازی  Replacement

تورم وافزایش قیمت ها موجب شده قیمت ساختمان ها و ماشین آلات واحدهای صنعتی نیز بطور روز افزون افزایش یابد. لذا بیمه گذارانی كه ساختمان و ماشین آلات آن ها در اثر آتش سوزی از بین می رود قادر نیستند از محل خساراتی كه از شركت بیمه دریافت می كنند، ساختمان و ماشین آلات از بین رفته را جایگزین و بازسازی كنند.

بیمه دانا با ارائه بیمه با شرایط جایگزینی و بازسازی به بیمه گذاران، در صورتی كه ساختمان و ماشین آلات آن ها در اثر آتش سوزی و سایر خطرات تحت پوشش بیمه نامه از بین برود، ارزش جایگزینی و تجدید ساختمان را پرداخت می كند مشروط بر آنكه مورد بیمه با ارزش واقعی بیمه شده باشد. این پوشش مخصوص ساختمان ها و ماشین آلات كارخانه ها است و شامل موجودی نمی شود.

توضیح: هزینه های جایگزینی اموال تلف شده  تعمیر و تعویض قسمت های آسیب دیده(بازسازی) در اثر خطرات تحت پوشش و با رعایت شرایط مندرج در بیمه نامه در تعهد بیمه گر است، مشروط بر اینكه مبلغ بیمه شده از ارزش روز اموال بیمه شده در زمان صدور بیمه نامه كمتر نباشد.

بخوانید:  خودسوزی یا خود اشتغالی در بیمه آتش سوزی

 4- فرست لاس First Loss

بیمه نامه فرست لاس(first  loss)  اولین آتش سوزی یا اولین خسارت: در شرایطی از بیمه نامه فرست لاس استفاده می شود که بیمه گذار مطمئن است هر اندازه خسارت شدید باشد امکان از بین رفتن تمامی مورد بیمه وجود ندارد یا اینکه اموال بیمه شده درسطح جغرافیایی بسیار وسیع و پراکنده است و بر اثر حادثه فقط بخشی از آن دچار خسارت می شود و همچنین می شود آن را به چندین ریسک مستقل تقسیم کرد و برای مورد بیمه از نظر سرمایه، خطر های بیمه شده و سایر عوامل سرمایه فرست لاس محاسبه کرد در مواردی که محاسبه سرمایه کل مورد بیمه امکان پذیر نبود و مرتب در حال تغییر است(مثل انبارهای عمومی) از بیمه نامه فرست لاس استفاده می شود اصولا در برخی از رشته ها تمام اموال در معرض خطر نیستند نظیر سرقت در این گونه موارد به جای اینکه مورد بیمه به ارزش کل بیمه شود آن را به حداکثر مبلغی که مبین حداکثر خسارت وارده بر اثر تحقق خطر بیمه شده است بیمه می کند.

 در زمینه بیمه نامه های فرست لاس به 3 نکته به شرح ذیل باید توجه شود:

1- حداکثر تعهد بیمه گر در هر حادثه مبلغ بیمه شده (ارزش فرست لاس) است و به هیچ وجه از آن تجاوز نمی کند.

2- حق بیمه بر اساس سرمایه کل تعیین می شود لذا بیمه گذار موظف است که ارزش کل مورد بیمه را در حد امکان برای محاسبه حق بیمه اعلام کند.

3- بیمه گر در نرخ حق بیمه بر اساس شرایط فرست لاس تخفیف خاص اعمال می نماید.

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 3 =