بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان

بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان

بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان

بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان:

بیمه های مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان جزو زیر رشته های بیمه های مسئولیت مدنی می باشند که مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان را در پروژه های ساختمانی، واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی، بازرگانی و پروژه های عمرانی با دریافت حق بیمه متناسب با ریسک موضوع فعالیت کارگاه(مطابق نرخ تعیین شده)  تحت پوشش قرار می دهند که بر این اساس به 3 زیر شاخه ذیل  تقسیم می شوند:

  1. بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان پروژه های ساختمانی
  2. بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و بازرگانی
  3. بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان پروژه های عمرانی

اصطلاحات و تعاریف در بخش ساختمانی در ذیل توضیح داده می شود.

بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان پروژه های ساختمانی:

این بیمه مسئولیت کارفرما یا پیمانکار را در قبال خسارت بدنی وارده به کارکنان ناشی از حوادث حین و به مناسبت انجام کار در داخل کارگاه ساختمانی (شامل غرامت فوت، صدمه بدنی، نقص عضو و هزینه پزشکی) بر مبنای متراژ پروژه با رعایت شرایط و تعهدات پوشش می دهد.

عملیات ساختمانی:

عملیات ساختمانی عبارت است از تخریب، گودبرداری، حفاظت گودبرداری و پی سازی، احداث، توسعه، تعمیر اساسی و تقویت بنا، خاکبرداری، خاکریزی، تسطیح زمین و ساخت قطعات پیش ساخته در محل کارگاه ساختمانی، حفر چاه ها و مجاری آب و فاضلاب و سایر تاسیسات زیر بنائی ساختمان پس از اخذ مجوز از مرجع رسمی ساختمان(مرجعی که طبق قانون مسئول صدور پروانه ساختمان و نظارت و کنترل بر امر ساختمان سازی در محدوده مورد عمل خود باشد).

بخوانید:  بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان و پیراپزشکان

کارگاه ساختمانی:

کارگاه ساختمانی محلی است که یک یا تعدادی از عملیات ساختمانی در آن انجام می شود. در صورت استفاده از معابر مجاور کارگاه جهت انبار کردن مصالح یا استقرار تجهیزات و ماشین آلات، این محل ها نیز جزء کارگاه ساختمانی محسوب می شود.

صاحب کار در کارگاه ساختمانی:

صاحب کار شخصی است حقیقی یا حقوقی که مالک یا قائم مقام قانونی، مالک کارگاه ساختمانی بوده و انجام عملیات ساختمانی و مسئولیت ایمنی آن را طبق قرارداد کتبی به مجری واگذار می نماید. در صورتی که صاحب کار دارای پروانه اشتغال به کار در زمینه اجرا باشد و خود راسا عملیات اجرایی را عهده دار شود، مجری محسوب می شود.

مجری در کارگاه ساختمانی:

مجری، شخصی است حقیقی یا حقوقی که در زمینه اجرای ساختمان دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت مسکن و شهرسازی است و به عنوان پیمانکار کل و مطابق با قراردادهای همسان که با صاحب کار  منعقد می نماید، اجرای عملیات ساختمانی را براساس نقشه های مصوب و کلیه مدارک منضم به قرارداد بر عهده دارد، مجری ساختمان نماینده فنی کار در اجرای ساختمان بوده  و پاسخگوی کلیه مراحل اجرای کار به ناظر و دیگر مراجع کنترل ساختمان می باشد.

شخص ذیصلاح:

شخص ذیصلاح شخصی است که دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی یا کاردانی در رشته مربوطه از وزارت مسکن و شهرسازی، یا پروانه مهارت فنی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی در رشته مربوطه و یا گواهی ویژه تردد و کار با ماشین آلات ساختمانی از راهنمایی و رانندگی می باشد.

بخوانید:  شرایط عمومی بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان

مهندس ناظر:

مهندس ناظر شخصی است حقیقی یا حقوقی دارای پروانه اشتغال به کار در یکی از رشته های موضوع قانون نظام مهندسی  و کنترل ساختمان که بر اجرای صحیح عملیات ساختمانی در حیطه صلاحیت مندرج در پروانه اشتغال خود نظارت می نماید.

پیمانکار در کارگاه های ساختمانی:

شخصی است حقیقی یا حقوقی ذیصلاح که اجرای تمام یا قسمتی از عملیات ساختمانی را بر طبق قرارداد کتبی که ما بین وی و مجری منعقد شده، عهده دار می شود. در صورتیکه که پیمانکار اجرای تمام عملیات ساختمانی را عهده دار شود مجری می باشد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 2 =