بیمه باربری

بیمه باربری

بیمه باربری

بیمه باربری

بیمه حمل و نقل کالا یا بیمه های باربری بیمه ای است که بموجب آن بیمه گر در مقابل حق بیمه ای که از بیمه گذار دریافت می کند متعهد می شود چنانچه در جریان حمل کالا از نقطه ای به نقطه دیگر در نتیجه وقوع خطرهای موضوع بیمه، کالا تلف شده و یا دچار خسارت شود و یا بیمه گذار هزینه هایی در رابطه با این خطرات متحمل شود زیان وارده را جبران نماید.

بیمه‌ نامه ‌های حمل و نقل این شرکت سطح گسترده ای از کالاها شامل کالاهای پروژه ای، ماشین آلات و تجهیزات، نفت خام و فرآورده های نفتی، مواد پتروشیمی، مواد خام صنایع، گوشت و مواد غذایی، خودرو، محصولات، کشاورزی و غیره را تحت پوشش قرار می دهد.

مشتریان بیمه های بابری

با توجه به الزام قانونی بیمه نامه های باربری وارداتی بدیهی است که در درجه نخست عمده مشتریان این رشته بیمه ای را واردکنندگان کالا تشکیل می دهند در رتبه بعدی اشخاص حقوقی و حقیقی بوده که در امر صادرات فعالیت می نمایند. این در حالیست که کلیه صاحبان کالا خواه بصورت تک محموله ای و یا در قالب قرارداد سالانه می توانند محمولات خود را در قبال خطرات حمل بیمه نمایند.

انواع بیمه های باربری از حیث منطقه جغرافیایی:

  • بیمه های باربری وراداتی
  • بیمه های باربری صادراتی
  • بیمه های باربری ترانزیت
  • بیمه های باربری داخلی

بیمه های باربری وارداتی:

كالاهایی كه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی از كشورهای خارجی خریداری می گردند و به صورت خریدهای براتی، بدون انتقال ارز و یا از طریق اعتبارات اسنادی انجام می گیرد و با توجه به ماده 70 قانون تاسیس بیمه و بیمه گری ابتیاع این نوع بیمه نامه برای واردكنندگان اجباری می باشد.

بيمه هاي باربری صادراتی:

كالاهایی كه از ایران به مقصد كشورهای خارجی حمل می گردند نیاز به بیمه نامه صادراتی دارند.

بیمه های باربری ترانزیت:

مبدا و مقصد برخی از حمل ها در خارج از كشور ایران بوده و ممکن است كشور ایران نیز در مسیر حمل قرار داشته باشد. بیمه نامه های مربوط به این نوع حملها را بیمه نامه های ترانزیت می گویند و نرخ و شرایط بیمه نامه های صادراتی عینا برای آنها مورد استفاده قرار می گیرد.

بیمه های باربری داخلی:

بیمه های باربری نه تنها در بر گیرنده حمل های است که یک سوی آنها خارج از کشور می باشد بلکه برای حمل های داخلی نیز صاحبان کالا می توانند نسبت به ابتیاع این نوع بیمه نامه ها اقدام کنند.

انواع بیمه های باربری از حیث پوشش

الف) پوشش Total Loss

ب) مجموعه شرایط C

ج) مجموعه شرایط B

د) مجموعه شرایط  A

هـ) پوشش داخلی

 الف) پوشش Total Loss

 اين نوع بيمه نامه در قديم به عنوان بيمه نامه های تشريفاتی و گمركی نيز ناميده می شد چرا كه معمولا محمولاتی كه تا گمرک بدون بيمه نامه حمل شده است و يا از بيمه نامه ای كه توسط شرکت های بیمه خارجی صادر شده بود  استفاده گردیده است، با توجه به ماده 70 قانون تاسیس بیمه و بیمه گری و لزوم داشتن بیمه نامه ایرانی برای ترخیص کالا به همین جهت معمولا صاحبان كالا از اين نوع بيمه نامه ابتياع می نمایند تا به دليل پایين تر بودن نرخ حق بيمه و به علت دارا بودن حداقل پوشش بيمه ای، هزينه كمتری را متحمل شوند. بايد توجه داشت بــرای محمولاتی كه به صورت پارت شيپمنت (حمل به دفعات) حمل می شوند شـــرايط اين نوع بيمه Total Loss of Part خواهد بود. که کالای مورد بیمه فقط در اثر از بین رفتن کل محموله در یک مرحله و در نتیجه آتش سوزی تحت پوشش می باشد.

ب) مجموعه شرایط C

خطرات تحت پوشش در مجموعه شرايط بيمه گران كالا با كلوز C عبارتست از:

  •  آتش سوزی یا انفجار
  • به گل نشستن، زمين گيرشدن، برخورد با كف دريا، غرق شدن یا  واژگون شدن كشتی يا شناور
  • واژگون شدن يا از راه يا از خط خارج شدن وسيله حمل زميني
  • تصادم یا برخورد كشتی، شناور یا هر وسیله حمل دیگر با هر جسم خارجی به غیر از آب
  • تخليه كالا در بندر اضطراری
  • فدا کردن كالا در جریان زیان همگانی
  • به دریا انداختن كالا برای سبک سازی
  • خسارت همگانی
  • مسئولیت مشترک در تصادم

علاوه بر خطرات فوق می توان با دریافت حق بیمه اضافی خطر عدم تحويل يك بسته كامل كالا طبق كلوز عدم تحویل انستیتو بيمه گران لندن را تحت پوشش قرار گيرد.

اين بيمه نامه با توجه به خطرات محدود خود جزء بيمه نامه های ارزان قيمت محسوب می گردد كه معمولا فقط برای برخی كالاها كه احتمال خسارت های جزئی آنها كمتر است به كار می رود مثلا برای حمل تيرآهن، ورق فولاد و ….

ج) مجموعه شرایط B

خطرات تحت پوشش در مجموعه شرایط بیمه گران كالا با كلوز B عبارتست از:

تمامی خطرات ذكر شده در مجموعه شرايط C

  • زلزله، آتشفشان یا صاعقه
  • به دریا افتادن كالا از روی عرشه كشتی
  • ورود آب دریا، دریاچه، رودخانه به كشتی، شناور، محفظه كالا، كانتينر يا محل انبار
  • تلف كلی هر بسته دركشتی يا شناور و يا تلف كلی هر بسته به علت افتادن در هنگام بارگيری و يا تخليه كشتی يا شناور

 طبق آئین نامه شماره 8 شورایعالی بیمه، خطرات زير نيز در بيمه نامه های باربری با شرايط B به شرط درج عين خطرات زير در شرايط خصوصی بيمه نامه ها تحت پوشش می باشند.

 علاوه بر خطرات مندرج در شرايط B خسارات ناشی از عدم تحويل يك بسته كامل كالا، دزدی و دله دزدی، قلاب زدگی، آبديدگی، روغن زدگی، شكست، ريزش و خسارت ناشی از كالاهای دیگر نيز تحت پوشش بيمه می باشد.

کاربران محترم می توانند جهت مشاوره رایگان، سوالات خود را از طریق فرم تماس با ما ارسال نمایند.

 

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 4 =